Padel bij Tennisvereniging Glanerbrug

19 juli 2022


Persbericht 1-7-2022

 

Padel bij Tennisvereniging Glanerbrug

Eind 2022 breidt Tennisvereniging Glanerbrug het tennispark aan de Ekersdijk uit met padelbanen. Onlangs zijn de leden tijdens de Algemene Vergadering unaniem akkoord gegaan met het geschetste plan van aanpak. 

Voorzitter Felix van de Straat: "Padel verovert snel terrein in Nederland. Tennisvereniging Glanerbrug wil liefhebbers de mogelijkheid bieden om ook deze sport in Glanerbrug te beoefenen. De tennisverenigingen die hun tennispark hebben uitgebreid met padelbanen zien het ledental fors toenemen. Deze plannen ondersteunen de strategische visie van het bestuur".

Padel is een racketsport waarbij de bal net elke keer anders gaat dan verwacht. Het wordt in een kooi gespeeld en het is een mix van tennis en squash. Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld. In Spanje is het zelfs de meest beoefende sport na voetbal.

Naast de huidige accommodatie van Tennisvereniging Glanerbrug is nog grond beschikbaar die momenteel vooral in gebruik is als parkeerterrein. Het projectteam onder leiding van Linda van de Straat heeft de gemeente bereid gevonden om een deel van deze grond te verhuren. Hier komen vooralsnog twee padelbanen, met een optie op een toekomstige derde baan. Deze banen worden, evenals de onlangs gerenoveerde tennisbanen, het hele jaar bespeelbaar. De tennisvereniging verwacht dat uiterlijk in oktober de vergunning binnen is waarna de aannemer direct kan starten met de aanleg. Als alles volgens plan verloopt kan vanaf begin 2023 padel gespeeld worden aan de Ekersdijk. Tennisvereniging Glanerbrug is nog op zoek naar (nieuwe) leden die een rol willen spelen bij de introductie en organisatie van deze nieuwe tak van sport.

Voor een artist impression: zie bijlage

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 53 461 3139

Address

Ekersdijk 160
7534 BD Enschede

KVK-nummer

40073447