Tenniskids

TVG heeft veel enthousiaste jeugdleden in de leeftijd van 4 tot 17 jaar en heeft een uitgebreid programma aan activiteiten. De Jeugdcommissie (JC) organiseert deze activiteiten. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan diverse competities, Tenniskids en uitwisselingen met andere verenigingen.

Natuurlijk kun je ook terecht bij de Jeugdcommissie als je een vraag hebt of leuke ideeën. Stuur dan een e-mail naar [email protected] en wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Kom jij bij ons tennissen?

Tennis een moeilijke sport om te leren? Nu niet meer! Met Tenniskids biedt TVG jeugdspelers (vanaf 5 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereidt onze trainer Wouter Zocca jonge kinderen voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oranje en Groen!

Aangepaste baanlengtes en speciale Tenniskids lesmaterialen zoals stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Tevens is het voor alle kinderen mogelijk om competitie te spelen, ieder op hun eigen niveau. Ook hier komen we de verschillende fases van rood, oranje en groen weer tegen.  Spelenderwijs leren ze zo technisch en tactisch goed tennissen.

Tenniskids Rood

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.                        

Tenniskids Oranje

In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereiden op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden langer.    

Tenniskids Groen

Dé voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat om over de hele baan te spelen. Techniek en tactiek worden verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol.

Als één of meer van uw kinderen tennisles volgt, dan spelen ze automatisch mee met Tenniskids Rood en Oranje. Echter kinderen die met de Groene competitie of Junioren willen meedoen, krijgen een uitnodiging en dienen zich hiervoor op te geven.

Meer weten? U vindt alles over Tenniskids op: http://www.tenniskids.nl.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 53 461 3139

Adres

Ekersdijk 160
7534 BD Enschede

KVK-nummer

40073447